Bhringraj olej je spásou pro pomalu rostoucí vlasy

Prostředků, které z nekvalitních vlasů udělají hotový skvost, není nikdy dost. Bhingaraj olej je jedním z nich! Jeho účinky potvrzuje i věda, proto mu svou hřívu bez obav svěřte.

Kokosový, olivový, ricinový, mandlový, avokádový… Že všechny propagované trendy oleje zlepšující kvalitu vlasů už dávno znáte? Co když ne? O téhle tekuté zbrani jste slyšeli?

Léčivo s kosmetickými přednostmi 

Bhingaraj olej. Uznáváme, že při vyslovování jeho názvu si kdekdo zamotá jazyk. Ale až poznáte přednosti a účinky, tuhle komplikaci pustíte z hlavy. Rostlina, z níž se tento olejíček získává, je v ajurvédské medicíně pověstná tím, že nesmírně podporuje zdraví jater, přičemž posiluje imunitu a upevňuje duševní rovnováhu. Schopností má ale víc. To, že je přezdívána královnou vlasů, má svůj důvod.

 

Skutečně rychlý růst

Chcete, aby vám koruna krásy rostla mnohem svižněji? A víte, že je to vážně reálné? Zmíněný prostředek se o to postará. A nejsou to jen plané řeči! Na jeho potenciál poukazuje i studie (1) zveřejněná v magazínu Archives of Dermatological Research. Dle jejích poznatků urychluje růst vlasů a stejně spolehlivě působí i proti nadměrnému vypadávání. Je tu také ještě něco navíc. A každá žena to přivítá všemi deseti.

Šediny, dejte si pauzu!

„Bhingaraj olej představuje báječnou antioxidační ochranu, neboť je významným zdrojem vitaminu E,“ popisuje americká dermatoložka a specialistka holistické medicíny Jennifer Davis Alexander (2). Sluší se vysvětlit, že jmenovaný vitamin neutralizuje volné radikály pocházející z UV záření i znečištěného životního prostředí, díky čemuž zabraňuje nejen poškození, ale i předčasnému šedivění. A co třeba lupy? Poradí si tenhle zázrak i s nimi?

Zdravá pokožka hlavy – žádné trable

Zmíněná odbornice poukazuje i na to, že co se týká protizánětlivých a antimikrobiálních vlastností, má uvedený uctívaný ájurvédský olej mimořádný přínos. Jeho pravidelné používání příznivě ovlivňuje celkový stav pokožky hlavy, díky čemuž minimalizuje i ty otravné lupy. Jak ho aplikovat? Stačí ho po běžném mytí hřívy vmasírovat ke kořínkům a následně nanést po celé délce.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18478241/, (2) www.realsimple.com/bhringraj-oil-7964485






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat